Wind has burned your skin
The lovely air so thin
The salty water's underneath your feet
No one's gone in vain
Here is where you'll stay
'Cause life has been insane but
Today has been ok
Today has been ok
Today has been ok
Today has been ok

    Emiliana Torrini - Today has been ok

Ei ihan vielä, mutta kohta. Tänään ei ollut vielä hyvä päivä, mutta koko ajan sitä kohti ollaan menossa. Eilen istuin useamman tunnin paikallisessa keskuspuistossa kaupungilla, ja ei voinut kuin ihmetellä kuinka erilaista siellä on verrattuna Suomeen. Joku ehkä 25-vuotias oli raahannut sinne rumpusettinsä, ja soitti niitä samalla kun yksi korkeintaan täysi-ikäinen leikki sellaisilla narujen päähän kiinnitetyillä palavilla palloilla. Välillä myös puhaltaen tulta, ei mikään ammattilainen, mutta kyllä sitä katsoi. Puisto oli muutenkin täynnä, ihmisiä istuskelemassa vilttien kanssa. Toisin kuin suomessa, missä istutaan vilttien päällä, täällä ihmiset istuvat vilttien alla, koska on niin kylmä. Ja silti he istuvat siellä, toistensa seurassa. Suomessa porukka vain istuu sisällä ja menee puistoihin korkeintaan juomaan. Kadehdittava elämäntapa ihmisillä täällä, kaikista vanhanaikaisuuksista huolimatta. Ja vanhanaikaisesta puhuttaessa, niitä voisi vaikka tässä ajankuluksi listata:

1. Vesihanat ovat sellaisia, että kuuma- ja kylmävesihanat ovat erikseen, ja kaikenlisäksi eri puolilla allasta. Siinä saakin sitten päättää, että haluaako tällä kertaa polttaa vai jäädyttää kasvonsa.

2. Hygienian puute ärsyttää, ja varsinkin tällaisesta allergikosta on raivostuttavaa, kun joka ikinen talo on niin homeessa että silmät vuotavat heti kun astuu sisälle.

3. Raha-asiat. Suomessa maksettiin laskuja verkkopankissa jo yli kymmenen vuotta sitten, mutta onko täällä kuultukkaan sellaisesta? Ei. Ihmiset maksavat suuriakin summia shekeillä tai käteisellä pankissa.

Äh, en keksi enää, vaikka vielä vähän aikaa sitten listasin päässäni lähes kymmenen kohdan listan Ärsyttävimmät Asiat Täällä. Voisi kai sitä edes yrittää suhtautua positiivisemmin, mutta tällä hetkellä en jaksa. Koti-ikävää odotellessa.

Kuinka äkkiä sitä voikaan alkaa hävetä omia kirjoituksiaan? Nopeasti.